Home Product Demo Contact Acoustiblok
We will be exhibiting at the Power-Gen
International Trade Show at the Orange
County Convention Center, Orlando, FL
West Halls - Booth 5059 Dec. 14 - 16, 2010
Geluidsisolatie met 3 mm Acoustiblok | ABC Geluid voor uw geluidsisolatie Tel.: 0182-353385
 
corner corner
 

Acoustiblok geluidsisolatie producten

Acoustiblok 3mm geluidsisolerend materiaal

Acoustiblok 3mm Geluidsisolatie


Acoustiblok 6 mm Geluidsisolatie

Acoustiblok 6mm geluidsisolerend materiaal

Acoustifence acoustiblok geluidisolerend gordijn

Acoustifence Geluidsisolerend Gordijn


All Weather Sound Panels

All Weather Sound Panel Geluidswerend scherm

Quietfiber geluidsabsorptie

Geluidsdempend Quietfiber


Acoustiblok Wallcover (Geluidsisolerend Behang)

Acoustiblok Wallcover geluidsisolerend behang

Acoustigrip Tape Acoustitape

Acoustigrip Tape


Acoustiblok Sound Sealant

Acoustiblok Sound Sealant Kit

Acoustiblok FCA10 lijm tube

FCA10 Fast Cure Industrial Adhesive


Acoustiwool: Ondervloer voor tegelvloeren

Acoustiwool acoustiblok ondervloer voor tegelsvloer

Acoustiwiil ondervloer voor houten vloeren

Acoustiwool: Ondervloer voor houten vloer


AcoustiPad: Ondervloer voor vloer met vloerbedekking

Acoustipad ondervloer voor onder vloerbedekking

 

Acoustiblok 3mm

Acoustiblok 3mm geluidsisolerend materiaal
 
Acoustiblok wordt standaard gebruikt als onderdeel van een uit lagen bestaande muur, plafond of vloer. Het wordt aan houten of metalen balken geschroefd voordat de gipsplaat erop bevesitgd wordt. Elke laag van 3 mm Acoustiblok zorgt voor een geluidsvermindering tot 30dB (afhankelijk van de frequenties). Het heeft een betere werking dan andere oplossingen die op basis zijn van lood. Een standaard voorzetwand is normaal 33 - 35 STC. Acoustiblok toegevoegd aan deze voorzetwand levert een STC van 52 op, wat beter is dan een betonnen muur van 30cm (STC 51)
Acoustiblok is UL geclassificeerd onder filenummer R21490 en het is geschikt om te gebruiken in meer dan 350 wand vloer en plafond constructies.
Acoustiblok geluidsspecificaties (STC. NRC, IIC) zijn bepaald door onafhankelijke Laboratoria zoals Riverbank Acoustical Laboratories, NGC Testing Services and Intertek ETL/Semko. Orginele rapportages zijn beschikbaar bij uw Acoustiblokleverancier.
Over Acoustiblok:
Acoustiblok is een 3mm dik gepatenteerde visco-elastich polymeer materiaal met een hoge mineralen dichtheid, zware massa en toch erg flexibel. Doordat het acoustiblokmateriaal met geluidsgolven 'meebeweegd', ontstaat er interne frictie in het materiaal. De akoestische energie wordt omgezet in zeer kleine hoeveelheden warmte. Een laag van 3 mm acoustiblok in een standaard lichte scheidingsmuur zorg voor meer geluidsreductie dan een 30cm dikke betonnen muur.

 

Acoustiblok 6mm

Acoustiblok 6mm geluidsisolerend materiaal
 
Acoustiblok zorgt voor high-end geluidsoverlastoplossingen. voor verschillende projecten zoals hotels, ziekenhuizen, bouwplaatsen, overlast van industriele gebieden en andere gebieden waar privacy en geluidsbeperking belangrijk zijn.
Acoustiblok is een zwaar, maar wel erg flexibel visco-elastisch materiaal dat geluidsreductie opleverd door een uniek adiabatisch proces. Het geluid wordt niet geweerd, of geabsorbeerd, maar omgezet in in niet gehoorbare energie. is UL geclassificeerd onder filenummer R21490 en het is geschikt om te gebruiken in meer dan 350 wand vloer en plafond constructies.
Acoustiblok wordt standaard gebruikt als onderdeel van een uit lagen bestaande muur, plafond of vloer. Het wordt aan houten of metalen balken geschroefd voordat de gipsplaat erop bevesitgd wordt. Elke laag van 3 mm Acoustiblok zorgt voor een geluidsvermindering tot 30dB (afhankelijk van de frequenties). Het heeft een betere werking dan sommige oplossingen op basis van lood. Een standaard voorzetwand is normaal 33 - 25 STC. Acoustiblok toegevoegd aan deze voorzetwand levert een STC van 52 op, wat beter is dan een beronnen muur van 30cm (STC 51)
Acoustiblok is UL geclassificeerd onder filenummer R21490 en het is geschikt om te gebruiken in meer dan 350 wand vloer en plafond constructies.
Acoustiblok geluidsspecificaties (STC. NRC, IIC) zijn bepaald door onafhankelijke laboratoria zoals Riverbank Acoustical Laboratories, NGC Testing Services and Intertek ETL/Semko. Orginele rapportages zijn beschikbaar bij uw Acoustiblokleverancier.
Over Acoustiblok:
Acoustiblok geluidsisolatie materiaal is een 3mm of 6mm dik gepatenteerd visco-elastich polymeer materiaal met een hoge dichtheid aan mineralen, zware massa en toch erg flexibel. Doordat het acoustiblokmateriaal met geluidsgolven 'meebeweegd', ontstaat er interne frictie in het materiaal. De akoestische energie wordt omgezet in zeer kleine hoeveelheden warmte. Een laag van 3 mm Acoustiblok in een standaard lichte scheidingsmuur zorg voor meer geluidsreductie dan een 30cm dikke betonnen muur.

 

Acoustifence

Acoustifence geluidsisolerend gordijn
 
In tegenstelling tot houten schuttingen of andere tuinafscheidingen (deze hebben een slechte geluidswerende werking), presteert Acoustifence uitzonderlijk goed op het gebied van geluidswering en Acoustifence zorgt ook voor zeer weinig reflectie van het geluid ten opzichte van masieve muren. Het is gemakkelijk te plaatsen of te verwijderen in minder dan een uur. Het is absoluut bestendig tegen schimmel, vocht of andere dingen die het materiaal aan zouden kunnen tasten. Het zal dus ook niet verkleuren onder invloed van zonlicht. Dit materiaal is in principe onverwoestbaar en zeer geschikt als geluidswering.
Onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat Acoutifence een STC haalt van 28, wat inhoud dat ongeveer 85% van het geluid dat hoorbaar is voor het menselijk gehoor, gereduceerd wordt. Het resultaat kan natuurlijk wel beïnvloed worden door geluidsreflecterende objecten in de omgeving, en of het acoustifence op een correcte manier geplaatst is.
De producent geeft aan dat je je geluidsbron eigenlijk als een grote lichtbal in het donker moet zien. De eerste stap om het licht te verminderen is het plaatsen van een barriere tussen jou en de bron (Acoustifence), waardoor het directe licht weggenomen wordt. Andere objecten in de omgeving die niet achter het acoustifence geplaatst zijn zullen het licht weerkaatsen naar jou. Geluid gedraagd zich op dezelfde manier.
Omdat Acoustiblok, inc. niet wil bijdrage aan milieuvervuiling, heeft men ervoor gezorgd dat Acoustifence 100% recyclebaar is en voor 64% bestaat uit gerecyclede producten, toegevoegd met inerte mineralen.
 

All Weather Sound Panels

All Weather Sound Panels geluidsisolerend paneel
 
Al jaren wordt er gebruik gemaakt van geluidabsorberende panelen om succesvol problemen met geluid in allerlei binnentoepassingen op te lossen. Ze verminderen de spanning, zorgen ervoor dat muziek beter klinkt, mensen kunnen elkaar beter verstaan en het zorgt voor een prettigere werkervaring. Maar omdat deze panelen allemaal gemaakt zijn van zeer fragile indoor materialen zijn ze niet geschikt om buitendeurs te gebruiken. De panelen gaan rotten, schimmelen. verkleuren en omdat de buitenkant verhard is met natriumcillicaat zijn ze niet gemakkelijk schoon te maken. Om hier een oplossing voor te bieden zijn de Acoutiblok All Weather Sound Panels ontwikkeld. Deze zijn speciaal gemaakt om omgevingsinvloeden in allerlei omstandigheden te verdragen. Water, vocht, zoute lucht (bij zee), vuil, stof, constant zonlicht, chloordampen, corrosie, vet en de meeste agressieve materialen zijn geen probleem voor Acoustiblok.
Acoustiblok's outdoor sound panels zijn schoon te maken met water (tuinslang), zeer duurzaam en geschikt voor honderden soorten toepassingen. Het paneel heeft een zeer hoge NRC-waarde van 1.00 (Noise Reduction Coefficient), Riverbank Acoustical Laboratories test resultaten. Extreem stoffige condities kunnen de werking van conventionele panelen danig negatief beinvloeden. De All Weather Sound Panels zijn verkrijgbaar met een transparant stalen stoffilter, waardoor ze geschikt worden voor bijvoorbeeld de zwaardere industrie.
Hier volgen een aantal toepassingvoorbeelden van Acoiustiblok All Weather Sound Panels
 • Snelweg geluidsoverlast
 • Stadions
 • Rangeerterreinen
 • Kerken
 • Gehorige airconditioners compressors en ventilatoren
 • Keukens
 • Gymzalen
 • Kennels
 • Schepen
 • Motorgeluid
 • Industriele machinelawaai
 • Elektriciteitscentales
 • Schietbanen
 • Metro's
 • Dierentuinen
 • Opnamestudio's
 • Vliegvelden
 • Scholen
 • Justitiele inrichtingen
 • Ziekenhuizen
 • Kinderopvang
 • Circuits
 • Zwembaden
 • Restaurants
 • Bouwplaatsen
 • Uitgaangelegenheden

 

Quiet Fiber, industrieel geluidsabsorptie materiaal

Quietfiber geluidsisolerend materiaal
 
Speciaal ontworpen voor maximum geluidsabsorptie en veel gebruikt in (commerciele) industrie. Ook in niet-commerciele ruimtes waar weerkaatsend geluid en echo's of galmen een probleem vormt, kan Quietfiber een oplossing bieden. Denk hierbij aan:
 • Restaurants, cafe's en andere uitgaangelegenheden
 • Hotellobby's zwembaden, eetzalen
 • Woonhuizen, studio's en appartementen
 • Kennels, ruimtes bij de dierenarst of dierenwinkels
 • Kerken, ziekenhuizen en scholen
Quietfiber is beoordeeld met het hoogst mogelijke NRC (Noise Reduction Coefficient) van 1.00
Ruimtes waar veel klachten zijn over nagalm kunnen gemakkelijk verbeterd worden door gebruik te maken van Quietfiber. Door zoveel mogelijk Quietfiber in de ruimte te verwerken zal de nagalm in de ruimte drastisch verbetern. Hoe meer Quietfiber verwerkt wordt, hoe beter de akoestiek. Quietfiber wordt geleverd in platen van 120x120mm en 5 cm dik. Systeemplafonddelen kunnen ook vervangen worden door Quietfiber. In tegenstelling tot andere vergelijkbare materialen is Quietfiber 'hydrophobic'. Dit houdt in dat het waterafstotend is en dus niet vatbaar is voor schimmel of andere vochtinvloeden. Het is dus uitermate geschikt voor oa. gebruik in de scheepvaart.
Andere voordelen
 • Hoogst mogelijke NRC (Noise Reduction Coefficient)
 • Witte of zwarte uitvoering kan gebruikt worden voor het vervangen van plafondtegels.
 • Beste kwaliteit geluidsisolatie voor de industrie
 • Hydrophobic, waterafstotend
 • Zal niet schimmelen
 • Makkelijk te installeren
 • Volledig weer- en UV-licht bestendig
 • Gemakkelijk gecombineerd te gebruiken met een hoge STC-barrier zoals Acoustiblok.
 • Zorgt voor significante STC verbeteringen wanneer het gebruikt wordt in vloer of muur constructies ten opzichte van glasvezel
 • Is bestendig tegen hoge temperaturen, bijvoorbeeld bij het gebruik bij generatoren
 • Gemaakt van ongeveer 90% gerecycled materiaal, 100% recyclebaar, zonder glasvezel.
 • Quietfiber materiaal is zo goed als onbrandbaar. Het heeft een U.L. waarde van 'rook = 0' en 'vlam = 0' Het voldoet (zo goed als) aan alle brandvoorschriften.

Terug naar product pagina

Acoustiblok Wallcover (Acoustibehang)

Acoustiblok wallcover geluidsisolerend behang
 
Acoustiblok-Wallcover; een vooruitstrevend geluidsisolatie materiaal dat een hoge geluidsreductie geeft zonder de rommel en de kosten van het verwijderen van muren. Acoustiblok-Wallcover kan geverfd worden of voorzien worden van behang om het zo aan te passen aan elk interieur.
Tot het ontwikkelen van Acoustiblok Wallcover wat er geen gemakkelijke doe-het-zelf oplossing voor het isoleren van een wand bovenop een bestaande muur, zonder daar een gehele voorzetwand met daarin akoestisch isolerend materiaal in te verwerken, voor te zetten. Acoustiblok Wallcover zorgt ervoor dat iedereen nu in de mogelijkheid is om op een gemakkelijke manier geluidsisolatie toe te passen, zonder rigoureuze aanpassingen aan de muur te doen, zoals het toevoegen van een extra laag gipsplaat, of door een gehele tussenwand te vervangen. Hoewel wallcover een duurdere oplossing is dan het reguliere Acoustiblok, is het wel veel goedkoper dan het verwijderen van een gehele muur en daarna opnieuw opbouwen, gebruik makende van akoestische materialen.
Recente laboratorium testen tonen aan dat het resultaat dat normaal met 1 laag 3mm Acoustiblok behaald wordt, nu ook met 1 laag Acoustiblok Wallcover bovenop de bestaande gipsplaat bereikt kan worden. Het is nog wel steeds aan te bevelen om Acoustiblok in de muur te verwerken wanneer dit mogelijk is voordat de afwerking plaatsvind, bij nieuwbouw, of als er renovatiewerkzaamheden plaatstvinden.
Bij onafhankelijke testen is er een standaard muur gemaakt en een geluidsmeting uitgevoerd, en later Acoustiblok Wallcover toegevoegd op dezelfde muur en daarna nog een test gedaan. Hieruit is gebleken dat er een reductie gehaald werd (in het gebied rond de 4000Hz,spraakgeluid) van 14 dB. Dit houdt in dat voor het menselijk gehoor het geluid met 60% afneemt. Momenteel is er geen ander vergelijkbaar materiaal dat in de buurt komt bij deze prestaties.
Het Wallcover materiaal is ongeveer 6mm dik en wordt geleverd in rollen van 122x 244mm De oppervlakte aan de buitenzijde is een brandvertragend, zilver kleurige afwerking die overgeschilderd of behangen kan worden.
Bij het aanbrengen van Het acoustibehang zijn 2-3 mensen nodig voor het voor het recht aanbrengen van het materiaal. In de ideaalsituatie houden twee mensen aan de bovenkant het materiaal vast en een derde drukt het recht tegen de muur. Het materiaal wordt aangebracht door middel van contact-spray.

 

Acoustigrip Tape

Acoustigrip Tape geschikt voor gebruik met acoustiblok materialen
 
Acoustigrip Tape is speciaal ontwikkeld voor het gebruik met Acoustiblok materiaal. Door de specifieke eigenschappen van het materiaal zal reguliere tape niet blijvend hechten, en na enkele dagen dus loslaten van het materiaal. Acoustigrip Tape wordt gebruikt voor het afdichten van alle randen en kieren om ervoor te zorgen dat er geen 'geluidslekken' ontstaan. Acoustigrip tape wordt geleverd in rollen van 55 meter.

 

Acoustiblok Sound Sealant

Acosutiblok Sound Sealant kit voor gebruik in combinatie met acoustiblok
 
Acoustiblok Sound Sealant wordt geleverd in een kittube en er is een regulier kitpistool nodig voor het aanbrengen van de kit. Alle kieren dienen gedicht te worden met deze kit om de geluidsisolerende werking van het materiaal te waarborgen.
Geluidsisolatieoplossing moeten zo luchtdicht mogelijk gemaakt worden. Deze kit zorgt ervoor dat randen en kieren luchtdicht afgesloten worden waardoor er een goede geluidsdichte afsluiting gemaakt kan worden. Deze kit is speciaal ontwikkeld voor het gebruik met Acoutiblokmaterialen omdat reguliere kit niet (blijvend) hecht aan het Acoustiblokmateriaal.

 

FCA10 Fast Cure Adhesive Spray

FCA10 Fast Cure Adhesive montagekit voor het gebruik in combinatie met acoustiblokmaterialen
 
Fast Cure Industrial Adhesive is een waterproof product wat Acoustiblok hecht aan materialen als hout, metaal, zichzelf en andere bouwkundige materialen. Acoustiblok moet op zijn plaats gehouden worden tijdens het droogproces van de lijm.
FCA10 heeft een zeer korte droogtijd, afhankelijk van temperatuur en vochtigheid. Door de unieke eigenschap van het acoustiblokmateriaal zullen normale lijmen niet (blijvend) hechten aan de Acoustiblok.

 

Acoustiwool: Ondervloer voor tegelvloeren

Acoustiwool ondervloer voor onder tegelvloeren
 
Acoustiwool ondervloeren zijn geschikt voor onder houten vloeren en tegelvloeren. Het zorgt voor geluidsdemping op basis van Acoustiblokmeteriaal.
Acoustiwool WF-01.25 is bedoeld voor gebruik onder hardhouten vloeren, laminaat of parket. Het is enkel geschikt voor gebruik onder houten vloeren, bovenop de basisvloer die bestaat uit beton of hout. Acoustiwool zorgt ervoor dat de houten vloer ontkoppeld en geisoleerd wordt ten opzichte van de bestaande basisvloer. De Acoustiwool is 3 mm dik, lichtgewicht, flexibel en gemakkelijk te verwerken. Acoustiwool is beschikbaar in de normale variant, en de antivochtvariant. Beide varianten hebben een antimicrobiële behandeling ondergaan om schimmel te voorkomen, zijn zeer veerkrachtig, zeer duurzaam en zullen geen veerkracht verliezen (zoals bij foamproducten) door langdurige druk.
Door het bereiken van een unieke balans tussen de sterkte van het materiaal en de verende geluidsdempende eigenschappen, is dit ook een ideaal materiaal voor het gebruik onder tegelvloeren. Dit 3mm dikke materiaal staat voor 85% uit gerecycled materiaal en heeft een speciale behandeling ondergaan om schimmelen te voorkomen. Voor het gebruik onder keramische of porceleine vloeren is dit product ook geschikt.

Terug naar product pagina

Acoustiwool: Ondervloer voor houten vloeren

Acoustiwool: Ondervloer voor onder houten vloeren
 
Acoustiwool ondervloeren zijn geschikt voor onder houten vloeren en tegelvloeren. Het zorgt voor geluidsdemping op basis van Acoustiblokmeteriaal.
Acoustiwool WF-01.25 is bedoeld voor gebruik onder hardhouten vloeren, laminaat of parket. Het is enkel geschikt voor gebruik onder houten vloeren, bovenop de basisvloer die bestaat uit beton of hout. Acoustiwool zorgt ervoor dat de houten vloer ontkoppeld en geisoleerd wordt ten opzichte van de bestaande basisvloer. De Acoustiwool is 3 mm dik, lichtgewicht, flexibel en gemakkelijk te verwerken. Acoustiwool is beschikbaar in de normale variant, en de antivochtvariant. Beide varianten hebben een antimicrobiële behandeling ondergaan om schimmel te voorkomen, zijn zeer veerkrachtig, zeer duurzaam en zullen geen veerkracht verliezen (zoals bij foamproducten) door langdurige druk.
Door het bereiken van een unieke balans tussen de sterkte van het materiaal en de verende geluidsdempende eigenschappen, is dit ook een ideaal materiaal voor het gebruik onder tegelvloeren. Dit 3mm dikke materiaal staat voor 85% uit gerecycled materiaal en heeft een speciale behandeling ondergaan om schimmelen te voorkomen. Voor het gebruik onder keramische of porceleine vloeren is dit product ook geschikt.

 

AcoustiPad: Ondervloer voor vloerbedekking

Acoustipad onder lvoer voor onder vloer met vloerbedekking
 
AcoustiPad wordt gebruikt onder vloerbedekking als onderdeel van een akoestisch geisoleerde vloer op basis van Acoustiblok. Het kan gebruikt worden bovenop de bestaande ondervloer of als onderdeel van de ondervloer. Wanneer het in combinatie met Acoutiblok gebruikt zorgt de Acoustiblok ervoor dat er ook een reductie van het luchtgeluid ontstaat. De AcoustiPad is lichtgewicht, flexibel en gemakkelijk te verwerken.

 

 

 

 

 

 

The words "soundproofing" (100% Sound elimination), which is impossible to achieve with Acoustiblok material or any other product.
The entire materials provided herein are for reference only Acouiblok reserves the right to modify or revise the content at any time without prior notice.

© 2010 Acoustiblok, Inc. All rights reserved.
Sound Deadening Material & Sound Proofing* Solutions - Soundproofing * Directory 
 
bcorner   bcorner
 
1192-1864-8658-0744-4950-2312