Home Product Demo Contact Acoustiblok
We will be exhibiting at the Power-Gen
International Trade Show at the Orange
County Convention Center, Orlando, FL
West Halls - Booth 5059 Dec. 14 - 16, 2010
Geluidsisolatie met 3 mm Acoustiblok | ABC Geluid voor uw geluidsisolatie Tel.: 0182-353385
 
topLcorner
topRcorner
 

Hangend geluidsscherm met Acoustifence®

Oorspronkelijk ontwikkeld door Acoustiblok voor geluidsisolatie / geluidsscherm in de offshore zoals olieplatforms. Het Acoustifence heeft daar haar geluidsreducerende eigenschappen bewezen. In de USA veelvuldig gebruikt in de industrie, langs snelwegen, bouwplaatsen, spoorlijnen en zelfs hondenkennels. Het is nu ook beschikbaar voor huishoudelijke toepassing. Het is een eenvoudige en voordelige eerste stap in de geluidsreductie dat aanzienlijke verbetering kan geven in het verhogen van uw privacy!

Acoustiblok kan tevens gebruikt worden als hangend geluidscherm, of geluid werende hanggordijn met portalen. Zoals bescheven in het rapport RW-1223 van Witteveen en Box in opdracht van het Directoraat Generaal Rijkswaterstaat DWW. Het product is in Nederland al toegepast bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda ter afscherming van Bouwlawaai.

----------------------------------------------------

Het geluidscherm is een uniek met zware mineralen gevuld visco elastisch akoestisch  materiaal van 3 mm dik. Het Acoustifence® wordt gemaakt in de Verenigde Staten en, in tegenstelling tot schermen of struiken, is dit materiaal niet alleen uitermate geschikt voor het isoleren van direct geluid, maar heeft ook de neiging om het geluid te reduceren door intrinsieke absorptie. Dit treedt op als de flexibele zware massa van het Acoustiblok® materiaal werkelijk trilt vanwege het geluid en dit geluid dan omzet in een onhoorbaar deel middels transformatie in warmte. (P.S. bladlood werkt op dezelfde manier). Als men uitgaat van een ideaal geluidreducerende constructie welke zwaar, buigslap en luchtdicht is, is de flexibele  Acoustifence® het beste alternatief. Het materiaal heeft akoestische eigenschappen welke een certificering oplevert volgens STC (Sound Transmission Classification) klasse 28. Een geluidreductie van 28 dB betekent een afname met 85% voor het menselijk gehoor; dit is overigens afhankelijk van de omliggende objecten waar geluid door reflecteert over en om uw afscherming.
Zoals de toepassing binnenshuis van Acoustiblok® in gebruik en erkent is over de gehele wereld, en prijzen heeft gewonnen bij het British House of Commons, is het nieuwe Acoustifence® materiaal extreem sterk and ontwikkelt om toegepast te kunnen worden op alle soorten bouwlokaties, verkeerswegen + omgeving en zelfs  offshore olie platforms. Volledige blootstelling aan vuil, vet, olie, schimmel, etc. of zelfs het erover heen rijden van een zwaar voertuig is geen probleem voor Acoustifence®.
Het Acoustifence® heeft zwart geanodiseerde koperen oogringen om de 15 cm aan de bovenzijde en enkele aan de onderzijde, welke zorgen voor het makkelijk ophangen of het vastmaken aan bijna alles. Sterke nylon draadknopen worden bijgeleverd bij het scherm. Roestvrije draadknopen zijn beschikbaar tegen meerkosten. Bouwprojecten met meerdere verdiepingen kunnen gemakkelijk omhelst worden door meerdere rollen Acoustifence waarbij deze bijvoorbeeld vastgemaakt worden aan een steiger om zodoende  meerdere verdiepingsvloeren af te schermen voor het geluid.
Om u te helpen met uw gedachten, stelt u zich uw geluidsbron voor als een lichtpunt in een geheel donkere omgeving. Het geluidscherm zal het directe licht naar u blokkeren (althans het meeste) maar door alle omliggende hogere objecten of bomen zullen zwakkere licht reflecties naar u geprojecteerd worden. Geluid overdracht werkt  praktisch  op dezelfde wijze; daarom hoe meer barrières tussen u en de bron, des te beter de geluidisolatie.
"Het tegengaan van geluid"  betekent een reductie van geluid daar niets compleet “geluiddicht” is. Daarom adviseren wij u om bij ons advies in te winnen ten behoeve van optimale geluidreducerende toepassingen. Heeft u akoestische metingen en advies nodig, dan kunnen we dit voor u verzorgen met onze klasse 1 gekalibreerde geluidmeetapparatuur in combinatie met de nieuwste akoestische voorspellings rekensoftware. Dit kan prijzig zijn, maar biedt wel de beste adviezen. Een grote stap voorwaarts van de Acoustifence® is onze All Weather Sound Panels® welke nog meer het geluid reduceren en absorberen (geen-reflectie) tevens bijna al het geluid welke op het Panel valt. Schroom niet om ons te benaderen over uw geluidprobleem.


Installed AcoustifenceHanggordijn_als_geluidsscherm

Figuur uit rapport Witteveen en Bos RW1223
Portaal met hangend geluidsscherm

"Residential neighbors next to our restaurant had complained about the noise coming from our outdoor patio, and we purchased three Acoustifences to block out the music and the noise in general. The neighbors seem much happier now, and we can keep our customers happy with music outdoors. Acoustifence® is definitely something we would recommend to Residential customers as well as Commercial customers."

Celine G. Chick
Park Restaurant
Dallas, TX

Acoustifence being installed

De mate van geluidreductie is afhankelijk van de ophanging/installatie en de volgende aspecten:

 • Afdichting van de gaten/ringen in het scherm inclusief gaten/ringen aan de bodem.
 • Uw specifieke positie in relatie tot de posities van alle andere objecten welke reflectie kunnen veroorzaken over en/of om uw scherm (flankeergeluid).
 • De specifieke frequenties van het geluid, daar lage frequenties minder goed geïsoleerd worden dan hoge frequenties (massawet).
 • De wind zal ook enig effect hebben.

INDUSTRIAL 6X30" Specifications

Acoustifence® Installation

Aantal mensen: 2
Benodigde tijd: 20/30 min.
Items: Stanley mes, Combinatietang/nijptang, stalen tiewraps zijn bijgeleverd bij de acoustifence (andere tie wraps zijn niet sterk genoeg).

 1. Verwijder de plastic verpakking van de rol.
 2. Plaats de rol tegen het hek zo verticaal mogelijk met de ogen aan de bovenkant.
 3. Begin met het uitrollen van de rol en maak de eerste ogen vast aan het hek op de gewenste hoogte met de bijgeleverde tiewraps. De ene persoon kan het materiaal langzaam uitrollen terwijl de andere persoon met de tiewraps het materiaal aan het hek kan aanbrengen. Zorg dat het materiaal strak gemonteerd wordt om doorhangen te voorkomen.
 4. Verwijder de tape en het begin van de rol.
 5. Door het aantrekken van de tiewraps kan de gewenste hoogte nauwkeurig bepaald worden. Trek ze niet te strak aan, zodat de tiewrap nog de benodigde ruimte heeft om spellingen op te vangen. Probeer het gewicht zo gelijk mogelijk te verdelen.
 6. Haal het eind van de kabel er niet vanaf totdat je zeker weet dat het gewicht goed is verdeeld.

 Acoustifence® is een uniek 3mm x 1.83m x 9.14m zwaar met mineralen gevuld visco elasitsch materiaal. Langere lengtes zijn ook beschikbaar. Het wordt gemaakt is de USA en, in tegenstelling tot andere vergelijkbare oplossingen, is dit materiaal extreem geschikt voor niet alleen het weren van geluid, maar ook wordt het niet gereflecteerd door dit scherm. Hierdoor heeft het zowel een goede toepassing voor het afschermen van een geluidsbron, als het absorberen van geluid. Dit komt doordat het zware Acoustiblok materiaal als het ware zelf gaat vibreren van het geluid, waardoor de geluidstrilling wordt omgezet in een niet hoorbare trilling van het materiaal. Rekening houdend met het feit dat een goed geluidsisolerende laag zwaar, buigslap, en luchtdicht is, is het zware flexibele Acoustiblok een zeer goede eerste stap in het verminderen van het geluidsniveau. De akoestische waarden die uit laboratoriumtesten naar voren komen geven weer dat het materiaal een STC heeft van 28Een 28dB reductie van het geluid houdt in dat voor het menselijke gehoor het geluid met 85% afneemt.

Door de ogen in het materiaal aan de bovenkant en eventueel aan de onderkant, kan het materiaal vrijwel overal aan bevestigd worden. Dit kan gebeuren door gebruik te maken van de metalen tiewraps die meegeleverd worden met het Acoustifence. Wanneer het Acoustifence bevestigd moet worden op grote oppervlakten of verschillende aaneengesloten verdiepingen is dit geen probleem, want de verschillende stukken zijn gemakkelijke met een kleine overlap te monteren.

 


Other features of Acoustifence:®

 • UV bestendig
 • Schilderbaar
 • Gemakkelijk te monteren op een bestaand hek
 • Ondoordringbaar voor water
 • Kan absoluut niet gaan schimmelen
 • Gemaakt uit meer dan 90% organisch, of hergebruikt materiaal
 • 100% recyclebaar.
 • ongedierte bestendig
 • gemakkelijke schoon te maken.
 • STC 28 idoor een onafhankelijk lab gecertificeerd
 • Geproduceerd in de USA.

Acoustifence® vs. andere vergelijkbare oplossingen

 • Is niet vatbaar voor vloeistoffen
 • Zal niet schimmelen of rotten
 • Geurloos
 • Wordt niet zwaarder door water
 • In principe kan alles er gemakkelijk afgewassen worden.
 • Is niet aantrekkelijk voor ongedierte of insecten.
 • Kan bedrukt worden.
 • Het is niet brandbaar.

Tegengaan van verkeersgeluid
Gebruik van een wal met begroeing en Acoustifence®

Bomen en vegetatie zijn geen effechtieve geluidsbarierre. Bladeren van bomen kunnen juist een versterkende werking geven van doordat het geluid weerkaatst wordt in alle richtingen (zie afbeelding. Om een betere geluidsbarierre te maken kan je natuurlijk het de wal hoger maken, maar een veel makkelijkere en goedkopere oplossing is het toevoegen van acoustifence bovenop de wal.

Reducing Road Noise
AKOETISCHE WEERKAATSING
DOOR VEGETATIE
Reducing Road Noise
ACOUSTIFENCE ZORGT VOOR
ELIMINATIE VAN DE WEERKAATSING

Acoutifence specificaties

Acoustical Rating

STC 28 / OITC 22

Acoustical test per ASTM E90-04, ASTM E413-04
ASTM E2235-04

Size

1.83m x 9.14m x 3mm  16.72m²

Approx weight

84 kg

Fastening

Zwarte messing zeilringen. elke 152mm along top edge with four grommets spaced along the bottom edge. Commonly installed horizontally.
Includes qty. 70, 11 in. heavy duty 120 lb. (black) nylon wire ties

Color

Black

INDUSTRIAL 6X30" Specifications

 

 

 
bottomL

bottomR